Llocs d'interès

Malgrat les contínues lluites que ha assolat la població al llarg del temps, Porrera ha fet i refet els seus edificis, conservant sempre el seu aspecte senyorial i orgullós. Les cases, espaioses i sumptuoses, els carrers, el riu i les amples portalades, recorden el seu gloriós passat.

L'església parroquial

L'edifici més notable és l'església parroquial, dedicada a Sant Joan Evangelista, neoclàssica, amb elements barrocs, construïda entre els anys 1763 i 1771.

L'ermita de Sant Antoni Abat

En la visita a Porrera no podem oblidar l'ermita de Sant Antoni Abat, del 1610, que està situada al cim d'un turó espadat. 

La ruta dels Rellotges de Sol

Tampoc no podem oblidar la ruta dels rellotges de sol, datats entre els anys 1840 i 1880. Es poden trobar peces realment interessants, com ara el rellotge vertical declinant, anomenat rellotge de tarda, difícil de trobar arreu de Catalunya.

 

 

Rellotges de Sol

Porrera compta amb una gran quantitat de rellotges de sol, tant al seu nucli urbà com al seu terme municipal. Podem trobar una gran varietat de peces realment interessants, com ara el rellotge vertical declinant, anomenat Rellotge de la Plaça de la Guineu o també "Rellotge de Tarda"; peça tècnicament complexa i difícil de trobar arreu de Catalunya.

D'altra banda, tenim el rellotge més emblemàtic de la vila, situat al carrer Pau Casals, quadrant vertical declinant de grans dimensions, de tècnica complexa, amb la inclinació de les línies solars i zodiacals així com una curiosa endevinalla relacionada amb l'ornamentació del mateix rellotge.

En tota la resta de rellotges de sol existents al nucli urbà ens trobem amb un ampli ventall de colors i formes amb l'afegit que, per norma general, estan emmarcats en façanes conservades de la mateixa època del rellotge constituïdes d'estuc de calç, pintures al fresc, que donen un regust genuí que evoca les primeries del segle passat i l'esplendor econòmic, social i urbanístic que Porrera va gaudir.


L'Ajuntament de Porrera ha editat un quadríptic on hi consten els 14 Rellotges de Sol i una ruta recomanada per a visitar-los.

 

Portada i contraportada

 

veure portada

 

 

Interior i continguts

 

veure continguts

Subscriure a